Sasha

edition of 8, printed on moorman paper / 120 x 160 cm. / 2006

In de periode 2005 - 2008 reisde ik meerdere keren naar Rusland, om er summerschools te organiseren voor een universiteit, om voeding te geven aan mijn honger naar avontuur, en om uit te vinden waarom ik vanaf dag één zo verslingerd was geraakt aan dit land. Ik voelde mij euforisch , iedere keer dat ik met een speedboat over de Wolga naar de andere oever werd gebracht, om vanaf daar uit te kijken over de stad waar alles begonnen was. Ik observeerde in een roes, en bekeek hoe de lijnen in dit verhaal zich ontwikkelden.
De meisjes in deze serie zijn alleen met zichzelf, als een odalisk op een sofa. Die klassieke setting vertegenwoordigt mijn eerste blik van toen op het leven in de stad: op de achtergrond bobbelt het behang, maar het licht stroomt warm en weldadig naar binnen.
De serie is tevens een onderzoek naar de balans tussen fotografie en zeefdruk. Op dit grote formaat ontstaan prachtige effecten door combinaties van het drukken in duotoon en afwerken met een vernislaag op mat papier. In de 4-kleuren versies speelt het raster een belangrijker rol.